06 11 36 55 92 info@rijschoolmt.nl

Praktijk

Zeker op weg!

Een goede rijopleiding om uiteindelijk veilig en verantwoord aan het verkeer te kunnen deelnemen staat bij Rijschool MT voorop. Wij verzorgen reguliere lessen en versnelde opleidingen die bij jouw wensen aansluiten. Je kunt kiezen uit 1 uur (60min), 1.5 uur of 2 uur achter elkaar. Het is mogelijk om meerdere lessen per week te volgen, dit kan zowel overdag als in de avonduren.
Na een proefles kunnen we op basis van je niveau als bestuurder een inschatting maken van het aantal lessen dat je nodig hebt en wordt een individueel lesplan opgesteld.

Tussentijdse Toets

Tijdens de rijopleiding is het mogelijk om een Tussentijdse Toets (TTT) te doen. Dit is een soort oefenexamen die wordt afgenomen door een examinator bij het CBR en verloopt als een praktijkexamen. Zo kun je alvast wennen aan het echte rijexamen. Vaak wordt de toets op ongeveer ¾ van de rijopleiding gedaan. De examinator beoordeelt tijdens de TTT de rijvaardigheid en neemt de examenonderdelen met je door. De TTT duurt 55 minuten, evenals het praktijkexamen. Na afloop van de TTT neemt de examinator met je door wat goed ging en waar er nog verbeterpunten liggen. Daarnaast kan je vrijstelling krijgen voor de bijzondere verrichtingen.

Spoedopleidingen

Wil je in zeer korte tijd je rijbewijs halen? Dan bieden de spoedopleidingen uitkomst: na een proefles kunnen wij samen bekijken hoeveel lessen er nodig zijn en in welke periode deze rijlessen verdeeld kunnen worden. Dit kan al in 5, 10 of 15 dagen! Als je vroegtijdig aangeeft wanneer je de spoedopleiding wil volgen, garanderen wij dat je in de aangegeven periode kunt rijden en dit afsluit met een praktijkexamen. Houd er rekening mee dat het rijexamen alleen kan worden aangevraagd en afgenomen als je in bezit bent van het theoriecertificaat. Het is dan ook wenselijk dat je de theorie al hebt behaald voor aanvang van de rijopleiding.

2toDrive

In november 2011 is 2toDrive gestart. Dit betekent dat je al kunt starten met rijlessen vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden mag je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18de verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van de door jouzelf gekozen coach(es).

Dus:
⦁ Vanaf 16 jaar: je mag starten met de theorie.
⦁ Vanaf 16,5 jaar: je mag beginnen met autorijlessen.
⦁ Vanaf 17 jaar: je mag rijexamen doen.
⦁ Rijbewijs gehaald: Autorijden tot 18 jaar met coach er naast.
Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

Meer informatie?