Ook al zou je het niet verwachten: ook Jeep onderdelen kunnen stuk gaan of versleten zijn. Als je dan aanklopt bij je lokale garage, dan is het soms schrikken wat bepaalde onderdelen kosten. Gelukkig kun je met gebruikte onderdelen ook een heel eind komen, maar hoe weet je zeker dat je geen kat in de zak koopt? 

Doe onderzoek naar je Jeep onderdelen

Als je Jeep onderdelen zoekt, dan is het goed om te weten dat je bij veel websites een kenteken in kan voeren. Je komt dan automatisch bij de juiste onderdelen voor jouw Jeep uit. Sommige websites, zoals Broekhuis-autos.nl, geven je zelfs een zogenaamde ‘matchkans’. Hierdoor wordt je onderzoek of een onderdeel past nóg makkelijker. 

Controleer de artikelnummers

Verifieer altijd dubbel of het specifieke onderdeelnummer bij jouw auto past. Sommige Jeep onderdelen zijn uniek voor bepaalde motor- en transmissiecombinaties. En de lijst van mogelijk betrokken onderdelen is lang, van computers, modules en sensoren, tot meer basisonderdelen zoals dynamo’s en bougies.

Bekijk of de prijs overeenkomt met de staat

Bij een autosloperij betaal je een lagere prijs voor je Jeep onderdeel dan bij een andere detailhandelaar in dezelfde regio. Maar: controleer wel of het verschil wel in verhouding ligt. 

Als je een gebruikt Jeep onderdeel op het oog hebt, dan is het belangrijk om te kijken hoeveel kilometers de auto heeft gereden met dit onderdeel. Als het een draaiend onderdeel is, dan slijt deze natuurlijk mee. Weeg de prijsverschillen af door dit in je achterhoofd te houden. 

Ga niet in zee met Chinese Jeep-onderdelen verkopers 

Wil je toch een nieuw Jeep onderdeel en wil je het onderste uit de kan halen? Dan merk je al gauw dat Chinese online winkels aanzienlijk goedkoper zijn dan alle andere winkels. De prijzen zijn daar erg scherp, maar er zit een addertje onder het gras. In de meeste gevallen gaat het namelijk om namaakartikelen die geen officiële licentie van Jeep hebben. Doe dit nooit! Een onderdeel waarvan je niet zeker weet of het past zal de werking van je Jeep niet verbeteren en kan zelfs voor aanvullende schade zorgen. 

Pin It on Pinterest