Een vrachtwagen huren of leasen heeft een aantal voordelen. In deze blog vertellen we je meer over beide opties. De achterliggende gedachte van het huren en leasen, is dan ook het helpen van bedrijven die een kapotte vrachtwagen hebben. In plaats van een nieuwe te kopen, kunnen zij op deze manier wat geld besparen.

Waarom huren? 

Wanneer het op het moment in het bedrijf heel goed gaat, en je moet al je leveringen doen, is het  niet nodig om een gloednieuwe vrachtwagen te kopen. Op dit moment is het misschien aantrekkelijker om een vrachtwagen huren – Bert Jonk. Zo hoef je geen grote investering te doen en kan je toch om gaan met al die drukte. Er zijn veel verschillende sectoren die gebruikt maken van deze mogelijkheid. Het interessante is dan ook dat je vaak kunt huren op de lange en korte termijn. Het kan een paar dagen zijn, maar ook een paar maanden. Je kan ook een vrachtwagen huren als je bijvoorbeeld gaat verhuizen. Op deze manier hoef je geen verhuizer in te huren. Een ander voordeel van het huren van een wagen is dat je vaak de onderhouds- en reparatiekosten niet zelf hoeft te betalen. 

Waarom leasen?

Het kopen van een nieuwe vrachtwagen is altijd een grote investering. Wanneer je hier geen budget voor hebt, of je het een te groot risico vindt, is er altijd de mogelijkheid om een vrachtwagen te leasen. Doordat je elke maand een vast bedrag betaalt, weet je altijd wat je te wachten staat. Net als met het huren heb je bij het leasen ook geen last van onderhouds- en reparatiekosten. Vooral voor bedrijven uit de logistiek, distributie, handel, speciaal transport en et cetera, is het aantrekkelijk om een wagen te leasen. Dit gebeurt dan ook steeds vaker. 

Pin It on Pinterest