Je gaat binnenkort je rijbewijs halen, of je hebt je rijbewijs al, mooi. Dan wil je goed voorbereid de weg op. Dit doe je door verzekerd te zijn voor je auto, dit is ook verplicht in Nederland. Je kunt de weg niet op zonder verzekerd te zijn. Wanneer je dat niet bent en je maakt een ongeluk moet je alle gemaakte schade zelf betalen. Het is namelijk erg vervelend als je zelf een ongeluk mee maakt en daar ook nog letselschade aan overhoudt. Het kan dan verstandig zijn om bijvoorbeeld een letselschade advocaat in te schakelen. 

Wat te doen bij een ongeluk met letselschade 

Stel je voor je krijgt een ongeluk en houdt daar letselschade aan over. Schakel je dan een letselschade advocaat in? En wanneer stel je die letselschade advocaat dan in? Wanneer het ongeluk net gebeurd is, of alleen wanneer je weet dat er daadwerkelijk letselschade is. Het is handig om te weten wat je rechten zijn als je letselschade hebt of hebt veroorzaakt door een ongeval. Vaak is het zo dat je helemaal niet aan een letselschade advocaat denkt wanneer je een ongeval hebt gehad. Het financiële plaatje van jouw letselschade is vaak pas na een langere tijd voelbaar. Bijvoorbeeld de bezoeken aan het ziekenhuis en dus de reiskosten van en naar het ziekenhuis komen daar ook bij kijken. Of misschien lukt niet alles meer in huis zoals vóór het ongeluk en heb je hulp in huis nodig. Het is daarom altijd goed om een letselschade advocaat in te schakelen zodat je weet wat je rechten zijn.

Hoe vind je een goede letselschade advocaat? 

Het is belangrijk een goede advocaat te vinden, letselschade procedures kunnen namelijk lang duren. Kies een advocaat die zorgvuldig is en goed de tijd voor je neemt. Samen met je advocaat ga je namelijk kijken waar je recht op hebt, bijvoorbeeld op een schadevergoeding. Een letselschade advocaat inzetten kan voordelig zijn en zelf kosteloos. Dit heeft te maken met de mate van de aansprakelijkheid van de tegenpartij. Het is namelijk ook wettelijk vastgesteld dat de slachtoffers van een ongeval met letselschade er financieel niet op achteruit moeten gaan. 

Pin It on Pinterest