Het hebben van een auto is een groot voordeel met betrekking tot de mobiliteit, maar het onderhoud van je eigen auto vergt veel tijd en kan hoog oplopen in kosten. Afgezien van de noodzaak van tijdig onderhoud en reparaties en de daaruit voortvloeiende kosten, zijn ook de kosten voor benzine of diesel een van de vele nadelen van het hebben van een eigen personenauto. Naast het kopen van een eigen auto zijn er nog veel meer opties, waar in veel gevallen minder nadelen aankleven. Zo biedt het huren van een auto verlichting van veel van de zojuist genoemde nadelen. Om voor jezelf een goede keuze te maken tussen het kopen van een eigen auto of het huren van een auto, hebben we in dit blog een aantal grote voordelen van huurauto’s op een rijtje gezet. 

De nieuwste modellen

Voor veel autoliefhebbers geldt dat zij het liefst in de nieuwste en meest geavanceerde modellen rijden. Dit is echter niet gebruikelijk bij de aankoop van een auto, want als je net de laatste afbetaling hebt gedaan, is de bruikbaarheid van de auto hoogstwaarschijnlijk verouderd. Gelukkig kun je door het huren van een auto voor een betaalbaar bedrag de prestaties van verschillende voertuigen testen. Het wagenpark van vele verhuurbedrijven wordt regelmatig ververst, waardoor ze altijd over de nieuwste modellen beschikken. 

Kilometerstand is niet meer belangrijk

De kilometerstand van een auto is een grote factor in de waardebepaling. Grofweg geldt dat hoe hoger de kilometerstand is, hoe lager de waarde van de personenauto is. Wanneer je over een eigen auto beschikt, zal je hier altijd rekening mee houden. Naast een daling in waarde, zorgt het maken van kilometers uiteraard ook voor slijtage aan de auto. Deze slijtage kan vervolgens zorgen voor noodzakelijke reparaties die je zal voelen in de portemonnee. 

Bespaar geld

Veel mensen, vooral degenen die in stedelijke gebieden wonen die goed verbonden zijn met het openbaar vervoer, gebruiken hun auto alleen tijdens hun vakantie of voor specifieke uitstapjes. Wanneer je de rekenmachine erbij pakt en alle kosten van een eigen auto: afbetalingen, verzekeringspremies, wegenbelasting, apk-keuringen en brandstofkosten bij elkaar optelt, kom je tot de conclusie dat een auto huren in Amsterdam goedkoper is. Wanneer je ervoor kiest om een auto te huren, bestaan de bijkomende kosten alleen uit de kosten die je moet maken om te tanken.  

Pin It on Pinterest