Het zou niet verkeerd zijn om te zeggen dat mensen zo geobsedeerd zijn door auto’s dat ze andere handige vervoersmiddelen voor woon-werkverkeer in de stad over het hoofd hebben gezien. Zo is een scooter veel handiger dan een auto voor stedelijk woon-werkverkeer. Er zijn zoveel redenen voor, die willen we graag met je doornemen. Als je denkt dat je een tweede auto wilt kopen, kijk dan eerst maar eens even in deze blog. 

Waarom je een scooter zou kunnen overwegen? 

De scooter is een efficiënt vervoermiddel voor alle stadsritjes. Als je het ding vergelijkt met een auto, dan zul je zeker geen spijt hebben van het kiezen van een scooter boven een auto. Hier zijn enkele redenen waarom een scooter te kopen in plaats van een auto.

  • Prijskaartje: er is een groot verschil tussen het prijskaartje van de twee. Als je primaire doel van het kopen van een tweede auto is om reguliere stadsritten uit te voeren, dan is het uitgeven van duizenden euro´s geen verstandige beslissing. Een scooter of een bromfiets kan worden gekocht onder de duizend euro. Zo kun je geld besparen. Dus de reden waarom een scooter een slimme aankoop is op dit gebied, wordt dan ineens duidelijk. 
  • Wegenbelasting: bijna overal in de wereld moet je wegenbelasting betalen. Deze belastingen variëren qua het type voertuig, bijvoorbeeld een scooter kost minder wegenbelasting in vergelijking met een auto of een bus. 
  • Brandstofefficiëntie: scooters zijn veel zuiniger dan een auto. Dit betekent dat de gebruiker veel geld kan besparen op benzine. Dus in plaats van een tweede auto te kopen die niet al te zuinig is, is het beter om een scooter te kopen die zuiniger is.
  • Parkeren: dit is wel even een groot punt. En iedereen die wel eens in de stad parkeert, kent dit probleem: het vinden van een parkeerplaats. Terwijl het parkeren van een scooter een fluitje van een cent is en niet veel ruimte in beslag neemt. Het vinden van een plek om een scooter te parkeren is dus stressvrij. Bovendien zijn er in veel steden geen parkeertarieven. Je hoeft de auto ook niet op een verre plek te parkeren. Een scooter geeft je in alle opzichten  de vrijheid om te rijden in de stad zonder je zorgen te maken over de parking, parkeergeld en of je wel of niet lang moet lopen naar je geparkeerde auto. 

Conclusie

De bovenstaande punten zijn zo even een greep uit de verschillende voordelen die met een scooter komen. Je zult er nog veel meer gaan ervaren wanneer je zelf een scooter gekocht hebt en er gebruik van maakt voor ritjes in de stad. Veel succes met het uitzoeken van je ideale scooter. Heb je onderdelen nodig voor je scooter? Kijk dan eens even op bromoschop.nl

Pin It on Pinterest